74 nieuw te realiseren woningen in Harinxmaland te Sneek

In de maand november heeft het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân het besluit genomen een overeenkomst met ons aan te gaan, voor de ontwikkeling van de laatste fase in Harinxmaland te Sneek voor de ontwikkeling en bouw van minimaal 74 woningen.

De woningen zullen worden gerealiseerd aan open vaarwater. Zoals mag worden verwacht gaat het om een duurzame ontwikkeling van vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen, welke gasloos worden gebouwd. Vanaf vandaag kunnen belangstellenden via de website www.mooiharinxmaland.nl onder andere de voorkeur uit te spreken over de bouwstijl van de nieuw te ontwikkelen woningen.

Sinds 2016 zijn wij eigenaar van de grond en zullen we zelf zorg dragen voor het bouwrijp maken en het aanleggen van de wegen en bruggen.

Zoals het er nu naar uitziet zal begin 2020 de bouw starten. De gemeente zal in die zelfde periode nog de bouw van 24 woningen mogelijk maken waarbij een mix van vrij uitgeefbare kavels en projectmatige bouw kan plaatsvinden. Met deze mix is tot nu toe goede ervaring op gedaan en maakt dat er een mooi gevarieerd aanbod ontstaat.

Terug naar overzichtspagina