Iedere dag opstaan met vakantiegevoel in hartje Heeg!


Bij het zoeken naar zeldzaam mooie plekken om te wonen hangt veel af van goed luisteren naar onze partners. Eerlijk is eerlijk: bouwbedrijf Kuin was de ‘ontdekker’ van It Eilân midden in het centrum van Heeg.

Het verlaten terrein - echt een eilandje in de dorpskern - van watersportbedrijf Foekema, smeekte om een nieuwe invulling. Maar hoe precies? Een unieke plek natuurlijk, met rondom water, aan de overkant de kerktoren van Heeg, het Heegermeer en de levendige jachthaven vlakbij. Het komt niet vaak voor dat nieuwbouw op zo’n bijzondere en mooie plek kan en mag plaatsvinden.

Bouwbedrijf Kuin uit Bovenkarspel zocht als toekomstig aannemer de samenwerking met Zwanenburg Projecten; de gemeente Súdwest-Fryslân werkte geduldig mee aan het ontwikkelen van de plannen. Het was meteen duidelijk dat er op zo’n bevoorrechte locatie iets moest komen met veel respect voor de omgeving: kwetsbare natuur én de karakteristieke, eeuwenoude vissershuisjes op het ‘vasteland’ van het dorp Heeg. Aan Architect De Wolf & Partners de taak om daar smaakvol bij aan te sluiten. Of dat gelukt is? De woningen waren in mum van tijd verkocht!

Locatie It Eilan Heeg