Vrijstaande villa’s op bevoorrechte plek


Ontwikkelen is gerichte keuzes maken. Voor deze prachtige locatie passeerden een aantal voorlopige schetsen de tekentafel; van appartementen en woningen in twee bouwlagen, tot hofjes en 2-onder-1 kapwoningen.

Het werden uiteindelijk - heel bewust gekozen - royale, eigentijdse vrijstaande villa’s. De belangstelling was meteen groot.

Hempens-Teerns is een tweelingdorp net buiten Leeuwarden. Rondom veel groen en water, onder andere de Teernzer Wielen en de Himpenser Wielen. Het nieuwe wijkje heeft in vogelvlucht wel iets van de plattegrond van de rijke buitenplaats die hier ook stond, compleet met ‘slotgracht’ rondom, tussen de bomen. Helemaal niet ver van de binnenstad van de hoofdstad van Friesland, op loopafstand de oude dorpskern met kerkje op een terp. Volop geborgenheid in een plezierige, landelijke sfeer.

De 11 villa’s zelf zijn zorgvuldig gekozen, met een uitstraling die past in zo’n fijne omgeving, in nauwe samenwerking met de architect en de aannemer. Topkwaliteit op een A-locatie.

Locatie Buitenplaats Hempens