Wonen met alle voordelen van MooiZEN


Goed voorbeeld van ‘vraaggestuurd’ ontwikkelen, in nauw overleg met de gemeente Heerenveen en woningcorporatie WoonFriesland, die zichzelf ‘sociaal verhuurbedrijf’ noemt, bekend om de goede en betaalbare huurwoningen.

Het vertrouwen in de samenwerking met Zwanenburg Projecten was er meteen, nog voordat we de definitieve bouwtekeningen lieten zien. Het worden 38 woningen volgens het MooiZEN concept; woningen met een biobased casco, circulair en een gezond binnenklimaat door het dampopen bouwsysteem. Te realiseren in een erg korte bouwperiode. Ook fijn voor huurders die nog op de wachtlijst staan. We kochten de locatie in 2019 van de gemeente, niet lang daarna konden we de 38 nieuwe woningen aan WoonFriesland verkopen.

WoonFriesland zal de woningen kunnen verhuren onder de zogenaamde aftoppingsgrens, wat een enorme toename in het besteedbaar inkomen betekent voor de doelgroep.

 

Van het innovatieve woonconcept MooiZEN wordt eigenlijk iedereen blij. Een MooiZEN woning is relatief snel op te leveren, met behoud van alle kwaliteiten - en méér. Direct energieneutraal wonen dus. De toekomstige bewoners kunnen genieten van veel wooncomfort straks: lage energierekening, een afwisselend straatbeeld dankzij de vrije keuze van het type gevel. Hout, bamboe, stoere golfplaten, steenstrips of ruw steigerhout. Gasloos, gezond, Co2 neutraal, voorzien van zonnepanelen en een luchtwaterwarmtepomp. 

Al tijdens de bouw is alles anders dan vroeger: geen verspilling van kostbare grondstoffen en bouwmaterialen, verstandig hergebruik is al ingebouwd, slimme oplossingen zoals de Sanifab sanitair units - ‘plug-and-play’ keukens, badkamers en toiletunits, gemaakt onder ideale omstandigheden in een meubelmakerij, op de bouwplaats in een paar uur op hun plek. Stekker erin, afvoer aankoppelen en klaar. Minder kansen op fouten, minder logistieke uitdagingen, die tijdverlies kunnen opleveren. Per dag is een woning wind- en waterdicht, inclusief keuken, toilet en badkamer. Je mag MooiZEN dus gerust het deltaplan voor snel, betaalbaar, circulair en biobased bouwen noemen.

Locatie woningen Skoatterwâld WoonFriesland