Energieneutraal, aardbevingsbestendig, speels, sneller te realiseren


De unieke kwaliteiten van woonconcept MooiZEN komen hier nóg beter tot hun recht

Op andere locaties in Nederland hebben MooiZEN woningen al laten zien wat voor kansen ze bieden. Dankzij een hele reeks eigentijdse eigenschappen: direct energieneutraal (EPC 0), dus voordeliger voor huishoudens en milieuvriendelijker voor ons allemaal, verstandig hergebruik van materialen (een biobased casco), een gezonder leefklimaat binnen, onder andere dankzij het dampopen bouwsysteem. Een aanwinst voor de wijk, omdat de 16 rijwoningen door de afwisselende gevels met hier en daar verspringende woonlagen een speelse aanblik bieden.

De grootste troefkaart zit op een dieper, straks onzichtbaar niveau: de slimme en degelijke constructie. Ooit ontwikkeld in samenwerking met aannemer IIBO om traditionele ‘prefab’ op een innovatieve manier naar een hoger plan te tillen. In feite een compleet nieuwe manier van bouwen: ultra-efficiënt, flexibel, aanzienlijk sneller te realiseren. In een regio die voor een enorme opgave staat (gestimuleerd met de operatie ‘Versterkingsopgave Groningen) kan die verkorte levertijd voor degelijke, hoogwaardige en rendabele nieuwbouw al meteen een doorslaggevend voordeel betekenen.

Daar komt bij dat de door IIBO bedachte en gemaakte constructie veel minder gevoelig is voor trillingen in de bodem dan bijvoorbeeld metselwerk of betonplaten. In alle opzichten ‘huizen voor de toekomst’ dus.

Locatie Mooi Delfzijl