Cunabula


Elke stad verdient minstens zo’n hotspot! Een verfrissend gebouw om verliefd op te worden. Een oude, leegstaande meubelboulevard maakt hier plaats voor het sportiefste gebouw van de regio.

112 sociale huurappartementen voor topsporters. Ontstaan vanuit de wens van Topsport NOORD om een plek te creëren voor talenten om op één plek te wonen, studeren en te excelleren op alle vlakken waardoor zij richting die felbegeerde gouden medailles gaan. Heerenveen is in het Noorden sportstad bij uitstek. En daarom ontwikkelden we samen Cunabula. Wieg in het Latijn, de bakermat voor toekomstig kampioenen. We zijn hier onze eigen aannemer en ook na de bouw blijft deze Mooie Plek in onze portefeuille.

Een trotse toren van acht verdiepingen, smaakvolle en gedurfde architectuur met een duidelijke knipoog naar de sportieve omgeving. Want de brede ‘linten’ die als een sjaal om het gebouw lijken te slingeren, hebben ook wel iets weg van een stapel gouden plakken. De gevels van de begane grond zijn afwisselend van glas of met groen begroeid. Naar wens van de Gemeente Heerenveen om dit gebied groener te maken. Architect René van Zuuk en wij durfden het wel aan: een iconisch gebouw, dat tot de verbeelding spreekt. 

Onder de woontoren biedt zo'n 5000 vierkante meter onderdak aan een heleboel sportievelingen. 4 padelbanen, een boksschool, fitness club, fysiotherapie, een sport marketingbureau, vergaderruimte en werkplekken, je vindt het er straks allemaal.

Locatie Cunabula