Mooi Skoatterwâld


Gebouwd volgens de vaste principes van het concept ‘Mooi Wonen’. Sterker nog - met Mooi Skoatterwâld in Heerenveen kreeg het intussen gevestigde woonconcept een vliegende start.

We noemden het ‘een gefundeerde stap’. Het was een regelrechte doorbraak: gebouwd aan het eind van de crisistijd (2008), toen de bouw zo’n beetje overal stil lag. De gemeente stelde een uniek stuk bouwgrond beschikbaar, wij bedachten de rest.

Voor de niet-Friezen: Skoatterwâld is een deel van Heerenveen, dat tegen het groene Oranjewoud aanligt, niet ver van typisch Friese landerijen, op loopafstand van Museum Belvédère. Een kleinschalig project, met in de eerste fase 4 hoekwoningen, 8 tussenwoningen, 4 halfvrijstaande woningen. Onmiddellijk daarna een tweede fase, een blokje van nog eens 16 woningen volgens het Mooi Wonen principe.

Donkere baksteen, veel aandacht voor details, lekker brede overkapping, typisch Jaren ’30 stijl, nergens de kenmerken van rechttoerechtaan ‘goedkope’ nieuwbouw. Allemaal met ruime achtertuin, dus veel privacy. De woningen staan in een kindvriendelijke wijk (scholen, plantsoenen) met veel voorzieningen. Flexibel in te delen, drie slaapkamers, zolder met vaste trap, badkamer, een ongebruikelijk ruime beukmaat van 7 meter. Zo mooi en ruim wonen, dan zou je eigenlijk verwachten dat het onbetaalbaar is. De eerste Mooi Wonen huizen kostten nog geen 160.000 euro, als vanafprijs. Geen verrrassing dat alle 32 woningen binnen 4 maanden verkocht waren. Voor ons alle aanleiding om te concluderen dat we met dit woonconcept op de goede weg zaten. 

Wat bewoners zeggen

Locatie Mooi Skoatterwald