Het nieuwe Bonifatiusplein!


14 juni 2024

Een plek met potentie, dat zeker. Het Bonifatiusplein in Leeuwarden was lang een onopgemerkte hoek, bekend als de achterkant van een supermarkt, een parkeerplaats en een verzameling leegstaande panden. Inmiddels heeft de oude supermarkt plaatsgemaakt voor de voorkant van ons project ‘Bonifatiusplein’, met voordeuren die uitkijken op het plein.

Terug naar 2018. Samen met het ‘A-Team’ hadden we een ambitieus maar helder doel: nieuw leven blazen in de buurt rondom de Sint-Bonifatiuskerk. Geïnspireerd door de visie van de Gemeente Leeuwarden gingen we vastberaden en met verse ideeën aan de slag. Met oog voor misschien wel de mooiste kerk van Leeuwarden, de stad, het plein, de historie, toekomstige bewoners en natuurlijk de buurt. Dit heeft geleid tot de realisatie van 15 stijlvolle appartementen, 6 loftwoningen en 3 ruime stadswoningen.

Dit project staat symbool voor de transformatie die veel stadsdelen doormaken, een verandering die we bij Zwanenburg projecten graag omarmen. Een verouderd en onderbenut gebied veranderen in een dynamische woonomgeving. En dat hebben we gedaan, in samenwerking met de Gemeente Leeuwarden, Adema Architecten, Hesco Bouw. Een nieuw hoofdstuk voor de buurt. Een hoofdstuk dat zes jaar geleden begon met een duidelijk doel. En nu staan we hier, op die plek vol potentie. Voldaan, blij en trots.

Trots op het resultaat, het begin van de verdere ontwikkeling van het gebied, maar nog trotser op de weg die we samen hebben afgelegd!

Terug naar overzicht