Hier werkt een KNRM’er!


13 februari 2024

Edou kwam een paar jaar geleden bij ons werken, in hetzelfde jaar dat hij ook naar Hindeloopen verhuisde en zich als vrijwilliger aansloot bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). In eerste plaats om betrokken te raken bij de inwoners van zijn nieuwe woonplaats. Maar de watersport, snelle motorboten en de spanning die bij een reddingsactie komen kijken hadden ook een enorme aantrekkingskracht. Inmiddels is hij volwaardig bemanningslid met verschillende SAR- (Search and Rescue) en EHBO-opleidingen.

Elke dinsdagavond komen Edou en de andere vrijwilligers van zijn station samen om te oefenen op het IJsselmeer, soms samen met een kustwachthelikopter of de lokale brandweer. Buiten zijn baan als controller bij Zwanenburg Projecten staat Edou iedere vrije avond, in het weekend en vakanties paraat voor als er echt nood aan de man is en de KNRM uitrukt voor een reddingsactie.

De redding die Edou nog het meest bijstaat is die keer dat er op avond alarm geslagen werd. 2 minderjarige jongens raakten vermist op het IJsselmeer. Ze waren met een rubberbootje en zonder warme kleding gaan varen en er was al een paar uur geen contact meer geweest met het thuisfront. De zoektocht op het inmiddels donkere water startte en na een tijdje viel het zoeklicht op 2 bibberende jochies. Motorpech. Gelukkig waren ze daarna snel weer veilig thuis bij hun ouders.

Afgelopen week ontvingen we op kantoor een gevelbordje vanuit de KNRM met daarop ‘Hier werkt een KNRM’er’. Leuk, maar wat ons betreft niet genoeg. Daarom mag de hele wereld het weten: wij zijn trots op onze Edou!

Terug naar overzicht