Fûgelryk opgeleverd


25 januari 2024

Deze heerlijke gezinswoningen werden onlangs opgeleverd. In uitbreidingswijk De Klamp in Leeuwarden vonden 23 gezinnen hun thuis bij project Fûgelryk (vogelrijk).

In december 2020 ging ons voorstel naar de Gemeente Leeuwarden, waarop we in 1 keer goedkeuring door welstand kregen. De samenwerkingen en het voortvarende proces met alle partijen maken dit project tot een lichtend voorbeeld van hoe soepel een ontwikkeling kan lopen.
                                                            
Fûgelryk omvat 23 woningen in jaren ’30 stijl maar mét modern jasje, verdeeld over 4 blokken. Met beukmaten die variëren tussen de 5,40 en 6,30 meter breed viel er genoeg te kiezen. De hoekwoningen met verrassende zijgevel zijn ware ‘specials’ en trekken gelijk de aandacht wanneer je hier een rondje rijdt. Credits voor Studio DWP die het ontwerp voor ons maakte en een woord van dank aan Aannemingsbedrijf Kuin voor wederom een fantastische uitvoering.

Terug naar overzicht