Een dag op de bouw bij Cunabula


26 oktober 2023

Goedemorgen vanaf de Cunabula bouwplaats in Heerenveen, waar de krachten gebundeld worden door een mooie club Noordelijke bouwpartijen. Een synergie die zich hopelijk opslaat in het gebouw, want dan komen de topsporttalenten die hier gaan wonen zeker tot bloei!

Deze dag stond in het teken van het plaatsen van de badkamerunits van Sanifab op de 5e verdieping. Het transport stond voor dag en dauw op de stoep. Nog voor de koffiepauze kregen alle prefab badkamers hun definitieve plek in de woontoren. (En ondanks we hier woningen voor de sociale huur realiseren, ogen die badkamers van binnen allesbehalve eenvoudig. Kijk maar.)
 
We zijn inmiddels op de 9e en laatste verdieping aangekomen, alle gevels zijn gemonteerd. De afbouw gaat vervolgens met de bouwstroom mee omhoog. Via een transportplatform gaan alle materialen naar de juiste verdieping waarna Gerko Afbouw de binnenwanden optrekt. Over een paar weken is de woontoren met 112 appartementen dan wind- en waterdicht, zodat we rond de jaarwisseling de gouden schijngevel van Aluvo Felspartners bv als een sjaal om het gebouw kunnen draperen.

Het Cunabula bouwteam zet z’n schouders nog even flink onder deze laatste fase van de bouw! Waar ook Staalbouw Nagelhout Bakhuizen, KTN Engineering, DRS Installatietechniek B.V., Sijperda Verhuur, Holtrop Grondwerken, Kielstra kraanverhuur B.V., MeerMontage BV, van der Hauw Betonbouw, René van Zuuk en VDZ architecten toe behoren.

Terug naar overzicht