Project in beeld: Wetterstate Langweer


8 februari 2023

Geen zomers meer met een stuk braakliggend terrein bij de entree van Langweer vanaf het water. Dit jaar vaar je nog wel op een bouwplaats af maar dat er eindelijk iets gebeurt op deze verpauperde plek is voor bijna iedereen al een aderlating op zich. Regelmatig wordt de bouw vanaf het kippenbruggetje in de gaten gehouden door passanten, mét goedkeurende blik.

Ook plaatselijk belang Langweer is erg blij dat de bouw van Wetterstate nu volop los is: “Kinst no écht sjen dat der wat bart, de betonpeallen rize as paddestuollen de grûn út. Wy kinne net wachtsje tot it gebou klear is!”, aldus voorzitter Pytsje Boersma. Tijdens het proces naar dit resultaat is er altijd nauw contact geweest met plaatselijk belang. Regelmatig in de aanloop naar de definitieve plannen maar ook nu nog, tijdens de uitvoering.

De 17 appartementen van Wetterstate waren in recordtijd verkocht na de start verkoop afgelopen jaar. De bouw werd dus al snel ingepland door Aannemingsbedrijf Kuin. Zomer 2024 belooft de Stevenshoek in Langweer opnieuw de bruisende plek te zijn die het voorheen altijd al was. Met bewoonde appartementen én volle terrassen bij de horeca op de begane grond. Want ook daarvoor ligt er een heel mooi plan!

Terug naar overzicht