Na jarenlange wens wordt topsportcampus Heerenveen nu werkelijkheid


14 december 2022

Twee jaar geleden kwamen we in contact met Topsport NOORD, de organisatie die in de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe een solide basis en kansen biedt voor een opleiding tot topsporter.

In Heerenveen wonen de aangesloten topsporters tot op heden op verschillende locaties. De wens om een campus te realiseren waar alle sporters bij elkaar kunnen wonen leefde al jaren. Samen werkten we aan een plan voor een wel heel mooie plek: Cunabula, wat letterlijk wieg of bakermat betekent. En dat gaat het zijn. Een geborgen plek om te wonen en met optimale omgevingsfactoren om als sporter het allerbeste te bereiken! Sportstad Heerenveen in optima forma.
 
“Met de komst van deze campus zijn we in staat om een grote groep topsporters en talenten uit verschillende takken van sport een (t)huis te bieden. Dichtbij de trainingslocaties maar wel als onderdeel van het breder maatschappelijk leefmilieu”. Aldus Evert Jorritsma, directeur Topsport NOORD. De wens komt uit, de topsportcampus Cunabula wordt gebouwd! We zijn er al mee gestart, aan de Heremaweg in Heerenveen, middenin het Thialf-gebied. Voor de huisvesting werd het huurcontract al ondertekend in de gestripte hal, na oplevering blijft 'De Troffee' in onze vastgoedportefeuille. De met gouden linten omwikkelde gevel naar het ontwerp van architect René van Zuuk siert over ongeveer een jaar het Heerenveense straatbeeld.
 
En naast de huivesting van de TeamNL programma’s in de 112 appartementen kun je in Cunabula straks nog veel meer. Padel Friesland met 4 banen volgens de NOC*NSF-kwaliteitsnormen, Sport & Lifestyle BalansBronya Boxing, sport marketing agency Driffen en fysiotherapie krijgt allemaal een nieuwe thuisbasis in de 5000m2 grootte hal. Maar ook werkplekken, horeca en een vergaderruimte zijn straks een onderdeel van dit sportminded walhalla. Cunabula; een mooie plek voor iedereen!

Terug naar overzicht