'Een andere afslag'


30 november 2022

In ons enthousiasme verzonnen we 4 (werk)namen voor de woongebouwen van Lemsterkade fase 1, die straks gebouwd worden in het gebied waar ooit een houtzagerij floreerde. We wisten al dat Lemmer ontzettend meeleeft met deze welkome herontwikkeling en sommige inwoners van het Friese dorp zijn bijna nog enthousiaster dan wij. En reken maar dat we dat leuk vinden!

Zo ontvingen we een mailtje van Roelie Spanjaard-Visser, een geboren Lemster en bedreven in het bijhouden van de historie van haar geboorteplaats. Haar suggesties om de gebouwen om te dopen tot Houtmolen, Stoomhoutzagerij, Sleeswijk en Brandsma (de laatste twee naar de voormalig eigenaar en bedrijfsleider van de onderneming uit 1849) vielen bij ons dan ook in goede aarde. Zo gezegd, zo gedaan, met een paar handelingen pasten we de namen in onze documenten aan. Het is ten slotte alleen maar mooi als de inwoners van Lemmer straks net zo trots op dit project zijn als wij!

Terug naar overzicht