Herontwikkeling Bonifatiusplein Leeuwarden


29 juli 2022

Voor het Amelandskwartier in Leeuwarden werd vorig jaar een ontwikkelkader vastgesteld. Deze hoek van het centrum kon op bepaalde plekken wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. Bij Zwanenburg Projecten denken we natuurlijk graag mee om voor zulke plekken weer een aantrekkelijk, stedelijk woonmilieu te creëren.

En zo gaat het Bonifatiusplein nu op de schop. Het leegstaande winkelpand wordt deels gesloopt en vervangen door appartementen, citylofts en stadswoningen naar het ontwerp van Adema Architecten. De Gemeente Leeuwarden draagt zorg voor een groen en aantrekkelijk plein. En zo staat de eerste herontwikkeling voor het Amelandskwartier nu voor de deur: 8 september start de verkoop van de 24 woningen in samenwerking met Makelaardij Hoekstra.

Terug naar overzicht