Zwanenburg Projecten zet schouders onder historische kade van Lemmer


2 februari 2022

Op een zichtlocatie langs één van de aanrijroutes naar Lemmer staat een vervallen, oude houtzagerij, ‘De Houtmolen’. Ooit de grootste werkgever van het dorp, bij de inwoners nu beter bekend als de rotte kies. Er werd al eens een poging gedaan deze locatie nieuw leven in te blazen maar dat stagneerde. ‘De Polle’ is tot op heden een onaantrekkelijk gebied gebleven.

Maar nu zet Team Zwanenburg zijn schouders eronder in samenwerking met gemeente De Fryske Marren, Aannemingsbedrijf Kuin en Hoekstra Makelaardij | Bedrijfsmakelaars | Vastgoedbeheer.
Met een luisterend oor namen we alle mooie verhalen over de ooit florerende fabriek tot ons. Adema Architecten maakte het ontwerp van de nieuwbouw met 127 woningen waarin de beeldbepalende kenmerken van het oude gebouw weer terugkomen. Ook het industriële karakter van de locatie blijft bestaan. Zo gaat de geschiedenis niet verloren en kunnen de Lemsters straks weer trots zijn op deze mooie plek!
 
Benieuwd naar onze plannen? 

Bekijk de projectwebsite
Terug naar overzicht