Nieuwe ontwikkeling aan Boniafatiusplein Leeuwarden


2 november 2021

Het Bonifatiusplein in Leeuwarden, met de markante kerktoren van de St. Bonifatiuskerk, een statige pastoriewoning, prachtige pandjes uit de vorige eeuw of nog daarvoor, en…. een 2000m2 groot leegstaand winkelpand met vervallen pui vol graffiti.

Dat kan beter, dachten we bij Zwanenburg Projecten. Dus markeerden we het misplaatste complex en startten met de plannen om hier weer een ontzettend mooie plek van te maken. Waar overbodige winkelruimte plaatsmaakt voor stadsappartementen, met een groene gemeenschappelijke binnentuin.

Vanuit de Gemeente Leeuwarden ligt er ook een plan om het plein zelf, wat nu nog een eenvoudige versteende parkeerplaats is, te transformeren naar een meer groen en toegankelijker gebied.
Momenteel informeren wij de omwonenden over onze plannen en tekenen wij, met de reacties in het achterhoofd, er alvast lustig op los met Adema Architecten. Wordt vervolgd!

Terug naar overzicht