Winnaar iconisch gevelontwerp bekend!


28 juni 2021

Voor de herontwikkeling van ‘de Vestalocatie’, de leegstaande meubelboulevard nabij Thialf in Heerenveen, is door ons onlangs een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. ,,Gouden locatie zoekt eremetaalwinnend gevelontwerp’’ luidde enkele weken geleden de oproep.

Diverse architectenbureaus uit het hele land namen deel aan de strijd om een iconische gevel te ontwerpen voor de woontoren waar straks 112 wooneenheden in gerealiseerd worden voor topsporttalent en hun mentoren

René van Zuuk, van het gelijknamige architectenbureau uit Almere, is als winnaar uit de strijd gekomen. De jury bestond onder andere uit afgevaardigden van Zwanenburg Projecten en kwam unaniem tot dit besluit.
In het ontwerp is het woongebouw in feite omwikkeld met gouden wimpels, die allemaal op een eigen manier om het gebouw heen lijken te bewegen. De wimpels worden gemaakt van geperforeerd aluminium en als een tweede huid om het gebouw gedrapeerd.
,,Het ontwerp deed ons gelijk denken aan een opeenstapeling van Gouden Plakken. Beter past in onze ogen niet! Bij Heerenveen én het doel van de toekomstige bewoners’’ Aldus projectleider Bastiaan Dijk.

Geheel in stijl van de kampioenshuldiging op het ijs van Thialf, maakte winnaar Van Zuuk een ereronde voor het gemeentehuis van Heerenveen op een arrenslee wat werd voortgetrokken door een Fries Paard. De huldigingskrans om zijn nek omwikkeld met gouden wimpels, net als zijn ontwerp.

Met de architect aan boord is het bouwteam voor de herontwikkeling compleet. De komende maanden wordt het project met alle samenwerkende partijen verder uitontwikkeld en kan er toegewerkt worden richting de daadwerkelijke realisatie, waarvan de aanvang vooralsnog gepland staat voor begin volgend jaar.

Terug naar overzicht