Nieuw project: 20 small houses in Almere Oosterwold


24 juni 2021

Bijzondere manier van gebiedsontwikkeling? Anders dan anders? Onze oren waren gelijk gespitst bij het horen van de kenmerken van de relatief nieuwe wijk Oosterwold in Almere!

Na een vruchtbare samenwerking met de Gemeente Almere mogen we er nu 20 geschakelde small houses volgens de nieuwe omgevingswet gaan realiseren. Afgelopen winter startten we met het ontwikkelplan en momenteel bevindt het zich in de vergunningsfase.

Meer dan de helft van de ruim een hectare grootte kavel moest een groene invulling krijgen. De puzzel werd gelegd: een bloemenweide, moestuin, fruitbomen en wandelgebied, daar kunnen de nieuwe bewoners straks letterlijk de vruchten van plukken. En wat past er nu beter in zo’n kleurrijke omgeving dan een contrasterende, donkere woning? De zwarte houten gevels zullen in ieder geval geen afbreuk doen aan het duurzame karakter van alweer een Mooie Plek in wording!

Terug naar overzicht