Duurzame Dinsdag


1 september 2020

Dat duurzame bouwvormen het gaan maken in de toekomst is voor niemand meer een geheim. Maar hoe krijgen we alle neuzen in dezelfde richting?

Vaak heerst de gedachte dat duurzaam, of zelfs circulair en biobased bouwen, veel duurder is dan traditionele bouw. Toch blijkt er met wat creativiteit en een innovatieve blik een heleboel haalbaar. Zwanenburg Projecten ontwikkelde 2 concepten waarbij er een hoogwaardig en energieneutraal resultaat behaald wordt, maar welke toch ook voor de onderkant van de sociale koop- en huurmarkt aangeboden kunnen worden.

 

De MooiZEN-woning. Zeer energie neutraal. Grotendeels gemaakt van circulair en biobased materiaal, opgetrokken uit prefab gefabriceerde elementen. Zelfs de sanitaire ruimtes en keuken worden er tijdens de bouw als een legoblok in gehesen. Het casco voldoet reeds aan het bouwbesluit, zodat de gevels de mascara van de woning zijn en daarmee de woningen altijd ingepast kunnen worden in iedere stedenbouwkundige setting. Levensloopbestendig of een uitbouw in de hoogte? Geen probleem, dit modulaire systeem leent zich overal voor!

 

En de WoonSPODS, slimme rug-aan-rug-woningen welke overal te realiseren zijn. In nieuw te ontwikkelen gebied of in het smalste straatje van een stadscentrum. WoonSPODS zijn compact, energieneutraal, betaalbaar, licht en geschikt voor de steeds groter wordende groep kleine huishoudens.

 

Bekijke eens een aantal van onze MooiZEN en WoonSPODS projecten!

naar projecten
Terug naar overzicht