Zwanenburg Projecten wint pitch Meerstad


10 juli 2020

Zwanenburg Projecten wint pitch patiowoningen Meerstad! In Groenewei Meerstad is ruimte voor acht patiowoningen, een populair woningtype onder de belangstellenden in de regio Groningen. Om het beste ontwerp te vinden voor deze patiowoningen heeft Bureau Meerstad een pitch uitgezet waarbij drie plannen zijn gepresenteerd.

Het projectbureau wilde door middel van een pitch tot de beste invulling van het plan komen. De drie partijen werden beoordeeld op marktvisie, plan/ontwerp en grondbieding.

De winnaar van de pitch is Zwanenburg projecten. Door out of the box te denken heeft Zwanenburg Projecten in samenwerking met VdpArchitecten uit Groningen met hun plan ‘Stainhoes’ een mooi onderscheidend en verrassend plan gemaakt en de pitch gewonnen voor vlek 11 in Groenewei.
Voor de pitch is in samenwerking met Thuis nieuwbouwmakelaars een enquête uitgezet onder geïnteresseerde mensen die in Meerstad in een levensloopbestendige woning zouden willen wonen. De resultaten zijn waar mogelijk verwerkt in het ontwerp, zodat ook deze opgave vraaggestuurd ontwikkeld wordt. Het plan wordt nu concreet gemaakt voor verdere uitvoering. Uiteraard worden de woningen energiezuinig en aardbevingsbestendig gebouwd.

Terug naar overzicht