Nieuwe avonturen in Kameleondorp Terherne


8 maart 2024

Naast op de plank liggende plannen om het Kameleondorp in Terherne weer helemaal toekomstbestendig te maken voor talloze bezoekers, staat er nog een avontuur uitgeschreven.

De omgeving achter de Kameleonboerderij ondergaat een transformatie tot een authentieke woonplek. Er passen ongeveer 26 woningen op het terrein, welke het karakter van het oude centrum met zijn pittoreske steegjes en doorkijkjes weerspiegelen.
De bestaande schuur op het achterterrein blijft bestaan en word omarmt door 12 rug-aan-rug-woningen, waardoor een combinatie ontstaat tussen verleden en heden.
 
De ontwikkeling van de woningen draagt bij aan het behoud van dit culturele erfgoed. Zo blijven de avonturen van Hielke en Sietse ook voor toekomstige generaties bestaan! Middels een enquête zijn we op zoek naar ideeën en woonwensen voor deze unieke locatie.

En dan nog wat… In het voorhuis van de Kameleonboerderij opent vandaag - op nationale pannenkoekendag - pannenkoekenboerderij De Roos haar deuren. De naam van het restaurant is natuurlijk een eerbetoon aan Hotze de Roos, schrijver van de Kameleonavonturen.

Al met al worden er flinke stappen gezet voor een levendig en toekomstbestendig Terherne!

Terug naar overzicht