Nieuw project: Eestroom Leeuwarden


19 december 2023

In vervlogen tijden een locatie vol bedrijvigheid, anno 2023 niet meer dan een braakliggend perceel. Met potentie, want pal aan de Dokkumer Ee die door het Noordelijke deel van Leeuwarden stroomt. Daar zagen we wel heil in. En dus ontwikkelden we in samenwerking met Gemeente Leeuwarden een plan met de historie van deze plek in ons achterhoofd.

Het resultaat? 2 gebouwen met in totaal 43 appartementen tussen de 66 en 105 m2. Qua stijl een knipoog naar de pakhuizen die hier eerder al gesloopt werden en ook de namen van de gebouwen zijn een eerbetoon aan wat ooit de gevels sierde: Eestroom en Copenhagen. Over een aantal maanden start de verkoop.

Dit is één van de vele Mooie Plekken waar we landen in het nieuwe jaar, we hebben de komende tijd weer een boel te vertellen!

Ontwerp: VNL architecten
Historisch beeld: Gezicht over de Dokkumer Ee met links Camstraburen, gezien vanaf de Eebuurt, omstreeks 1920. Fotograaf H. van Kampen, beeldbank Historisch Centrum Leeuwarden

Terug naar overzicht