Dag van de Aarde


22 april 2021

Nederland staat te springen om meer woningen. In elke gemeente staat het wel op de agenda: Hoeveel extra woningen kunnen we in de komende jaren voor onze inwoners realiseren? En welke keuzes maken we vervolgens op het gebied van duurzaamheid?

Alle nieuwbouwwoningen moeten sinds begin dit jaar voldoen aan de vernieuwde BENG eisen, wat ze bijna energieneutraal maakt. Maar qua bouwmaterialen valt er binnen de kaders nog een heleboel te kiezen.

Nu vraagt iedere plek om een andere aanpak, een passend concept. Maar als we er dan 1 kunnen uitlichten vandaag, op de dag van de aarde, dan is dat wel het MooiZEN-concept. Deze woningen, van biobased en circulair bouwmateriaal, zijn zo doordacht dat ze zowel tijdens de bouw als gedurende de gehele levensduur nagenoeg geen belasting vormen voor onze aarde. Sterker nog, ze nemen door de toegepaste bouwmaterialen zelfs CO2 op.

Het casco van een MooiZEN-woning voldoet al aan het bouwbesluit, waardoor het mogelijk is de gevels met elk willekeurige uitstraling af te werken. Dus geen beeldkwaliteitsplan waar de woning niet in past!

Terug naar overzicht