Wereldwaterdag


22 maart 2021

Je eigen douchewater opvangen, reinigen en vervolgens gebruiken voor het doorspoelen van het toilet? Met Hydraloop kan het!

We nemen het vaak voor lief, maar schoon drinkwater is niet overal vanzelfsprekend. Bij ons project Blitsaerd aan de Vaart in Leeuwarden worden alle 41 woningen ‘recycle ready’ uitgevoerd. Het leidingwerk om water op te vangen en te hergebruiken is dan aanwezig. In de eerste fase zal ook de Hydraloop, die het water zuivert, al geïnstalleerd worden.

Vandaag op #wereldwaterdag delen we hoe waardevol water voor ons is.
Het streven is om al onze projecten waterneutraal te bouwen. We onderzoeken of het mogelijk is om water langer vast te houden middels groendaken, leggen wadi’s aan in het plan of werken met infiltratiekratten om het water langzaam te laten opnemen in de bodem. Dat zorgt voor minder belasting van het riool en een lagere behoefte aan leidingwater om de tuin te voorzien van het benodigde vocht.

Terug naar overzicht