Centrum ontwikkeling Veendam

Met de gemeente Veendam is in 2012 een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het centrum in de plaats Veendam. Dit plan is gefaseerd uitgevoerd.

In fase 1 is de voormalige Jumbo aangekocht en er is een nieuw huurcontract gesloten met Poiesz supermarkten. De entree en routing van de bestaande supermarkt locatie is omgedraaid, waarbij de nieuwe entree is komen te liggen aan het nieuwe parkeerterrein met circa 200 parkeerplaatsen.

Aan dit parkeerterrein is inmiddels ook een grote Lidl (A++++ label) gevestigd, die optimaal ter plaatse functioneert. De Lidl vestiging in het centrum van Veendam is circa 2300 m2 BVO. De casco winkel is door Zwanenburg opgeleverd aan de Lidl, welke zelf de afbouw voor haar rekening heeft genomen.

De winkel is feestelijk geopend voor het winkelend publiek. Lees hier een artikel over de feestelijke opening: http://www.parkstadveendam.nl/node/17869).
Tijdens de bouw is ook het grote nieuwe parkeerterrein gerealiseerd en is een doorsteek gemaakt (door sloop van panden) vanuit de Kerkstraat naar de J.G. Pinksterstraat. Met de komst van deze 2 supermarkten is het beoogde ‘ankerpunt’ met bijbehorende verkeers- en wandelroutes conform de detailhandelsvisie van de gemeente Veendam gerealiseerd. 

Tevens is er 12000 m2 openbaar gebied binnen het plangebied door en voor rekening en risico van Zwanenburg Projecten BV heringericht. Lees hier een artikel over het centrumplan (Dagblad van het Noorden, 20-06-2015): Centrum_Veendam_flink_op_de_schop.pdf .

Wilt u meer weten over dit vastgoedproject? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Deze ontwikkeling is gedaan i.s.m. Paas Vastgoed BV.

Terug naar overzichtspagina