Suzanne Schulting gaat samenwerking aan met ons initiatief voor energieneutraal wonen

Persbericht: Suzanne Schulting is per 1 mei 2019 het gezicht van MooiZEN, een nieuw concept dat zich richt op een snelle realisatie van energieneutrale nieuwbouwwoningen. MooiZEN, dat staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, is een onderdeel van de Zwanenburg Groep, vastgoedontwikkelaar en belegger uit Heerenveen. Met de belofte binnen vier weken woningen te kunnen realiseren die voldoen aan de vastgestelde klimaateisen voor 2050, wil MooiZEN een oplossing bieden voor het huidige tekort aan woningen, met name in de sociale sector. Suzanne Schulting en MooiZEN gaan een samenwerking aan voor de komende vier jaar. De Olympische Kampioene gaat als ambassadeur voor het energieneutraal wonen initiatief zelf ook in een MooiZEN woning wonen.

Dat het momenteel erg lastig is om als starter een geschikte woning te vinden, heeft Suzanne Schulting (21) in de afgelopen tijd aan den lijve ondervonden. De Olympische Shorttrackkampioene woont nu nog in de Oranjewoudflat - een oud zorgcentrum dat dient als tijdelijk verblijf voor haar en andere topsporters in Heerenveen - maar daar kan ze in de toekomst niet blijven. Door de zoektocht naar een nieuw huis kwam Schulting in aanraking met de ondernemers achter MooiZEN. Uiteindelijk mondde dat contact uit in een samenwerking die de shorttrackster op meerdere manieren zekerheid biedt voor de komende jaren. Schulting krijgt in de nabije toekomst de beschikking over een geschikte woning dichtbij haar trainingsfaciliteiten. Daarnaast gaat MooiZEN haar financieel ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van haar topsportcarrière.

“Gedurfd concept”
Suzanne Schulting: “Na het winnen van de gouden medaille op de 1000 meter shorttrack bij de Olympische Spelen in PyeongChang, is er in meerdere opzichten een wereld voor mij opengegaan. Ik geniet van alles wat er op mij afkomt, maar wil tegelijkertijd ook de focus op mijn sport behouden. Ik ben nog lang niet klaar met schaatsen. De komende jaren wil ik nog meer winnen en heersen op het ijs. Dat betekent dat ik bepaalde keuzes moet maken. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de mensen om mij heen. De samenwerking met MooiZEN biedt mij de rust van een stabiele thuisbasis en de support van een zakelijke partner. Daarnaast is duurzaamheid een onderwerp dat mij aanspreekt. Bovendien is het een belangrijk thema voor de generatie waar ik onderdeel van uitmaak. Ik zie dit dan ook als een kans om mij gericht breder te ontwikkelen en kijk uit naar de samenwerking met een partij die voor mijn gevoel perfect bij mij past. MooiZEN is een gedurfd concept dat wil inbreken in een markt met gevestigde namen. Eigenlijk zoals ik dat ook gedaan heb op het ijs!”

“Representatief voor de beoogde uitstraling van MooiZEN”
Bernhard Hoekstra (als partner binnen Zwanenburg Projecten, de ontwikkelingstak van Zwanenburg Groep, verantwoordelijk voor MooiZEN): “Met Suzanne Schulting halen wij een ambassadeur in huis die representatief is voor de uitstraling die wij op het oog hebben voor MooiZEN. Net als Suzanne hopen wij de komende jaren met MooiZEN geschiedenis te mogen schrijven. Uiteraard willen wij haar met deze samenwerking ondersteunen bij het uitbouwen van haar fantastische topsportcarrière. Tegelijkertijd zien wij haar als inspiratiebron. Met MooiZEN willen wij ook positieve energie leveren op het juiste moment. En net als Suzanne willen we een beetje rebels zijn door onze nek uit te steken met een nieuwe benadering voor duurzaam ontwikkelen en produceren van nieuwbouwwoningen. Immers, de woningmarkt heeft de komende jaren ook een topsportprestatie nodig.”

Over MooiZEN
MooiZEN staat aan de basis van zeer energiezuinige nieuwbouw. Voor vastgoedcorporaties en gemeenten bieden zij een snelle en innovatieve oplossing voor het problematische tekort aan woningen, met name in de sociale sector. MooiZEN is ontwikkeld om een positieve bijdrage te leveren aan een verantwoorde toekomst op basis van een biobased casco en zoveel mogelijk circulaire stralingsarme materialen zodat er een verantwoord binnenklimaat ontstaat. De betekenisvolle economie ligt dan ook ten grondslag aan het gedachtegoed waaruit MooiZEN voortgekomen is, waarbij maatschappelijke toegevoegde waarde centraal staat in plaats van sec financiële toegevoegde waarde. De uitputting van de aardbodem en energiebronnen moet een halt toegeroepen worden. MooiZEN speelt daarop in door onder meer te streven naar een nuttige bestemming voor de gemeenschappelijke afvalberg. Daarom wordt er zoveel mogelijk gebouwd met biobased en circulair materiaal. Oud papier wordt gerecyled tot hoogwaardig isolatiemateriaal en transport van woningen wordt beperkt tot drie diepladers. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van Co2 uitstoot tijdens het productieproces. Begin mei worden met een woningbouwcorporatie en gemeente de contracten getekend voor de productie en realisatie van de eerste MooiZEN woningen.

Benieuwd naar onze filosofie en de mogelijkheden van MooiZEN?
Voor meer informatie kijk op www.mooizen.nl of bel naar 0513 - 745 180.

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.