Nieuwsarchief

03-05 VERKOCHT! Na jaren van deels leegstand en tijdelijke verhuur de Hantumerweg 30 in Dokkum verkocht.

Samen met ontwikkelaar Kooistra uit Dokkum zijn we eigenaar geworden van het voormalige pand van de J.J. Boumanschool.

Lees meer

Eerste heipaal 40 woningen Mooi Harinxmaland de grond in


De gesigneerde eerste paal voor het woningbouwproject Mooi Harinxmaland in Sneek is in november 2016 de grond in gedreven.

Daarmee is de bouw van één van de grootste woningbouwprojecten op dit moment in Friesland van start gegaan. Het project Mooi Harinxmaland bestaat uit 40 royale jaren ’30 woningen in de nieuwe wijk Harinxmaland. Er wordt gestreefd naar een oplevering van de eerste woningen vóór de bouwvak van 2017. Dit gaf Erik Zwanenburg van Zwanenburg Projecten donderdag aan in zijn toespraak aan de toekomstige bewoners, tijdens het feestelijke moment waarbij de eerste paal de grond in werd geslagen. De toekomstige bewoners werden getrakteerd op warme chocomel, speculaas en warme glühwein. Dit terwijl de kinderen hun naam op de eerste paal schreven voordat deze de grond inging, en Zwanenburg de bewoners alvast uitnodigde voor een buurtbarbecue volgende zomer.

Ook wethouder Gea Akkerman is erg enthousiast over de nieuwe wijk. ,,Geweldig dat op deze mooie locatie aan open vaarwater, zo’n groot, mooi project in één keer gebouwd gaat worden. Zo wonen de nieuwe bewoners meteen in een wijk die af is. Als geboren en getogen Sneker kan ik rustig zeggen dat ik er apetrots op ben.”

Datzelfde gevoel vind je bij Charissa van der Wal en Dennis Schokker. Zij wilden al jaren gaan samenwonen, maar zochten vergeefs een huurhuis. ,,We hebben drie jaar naar een huurhuis in Sneek gezocht, maar visten steeds achter het net. Toen we van Mooi Harinxmaland hoorden, informeerden we of we daar een woning konden betalen en dat bleek zonder problemen te kunnen.” Het gelukkige stel is dolenthousiast over de wijk èn over de locatie: ,,Ik fiets straks vanaf huis in vijf minuten naar mijn werk. Dat kost me nu vijfentwintig minuten. Bovendien is het centrum lekker dichtbij en de A7 ook.  Dit is echt de perfecte plek voor ons”, oordeelt de 23-jarige Charissa.

Naast de 40 woningen wordt begin volgend jaar van start gegaan met de bouw van nog eens 26 woningen aan het vaarwater. Een mooie invulling voor de wijk Harinxmaland. Het gebied Mooi Harinxmaland krijgt de uitstraling van een chique jaren ‘30 woonwijk. Dat heeft alles te maken met het klassieke karakter van de woningen. De warme ‘vintage’ bakstenen, de brede overkapping, de roeden in de ramen en het verspringen van bakstenen, zorgen voor dit bijzondere karakter. Bernhard Hoekstra van Zwanenburg projecten sprak vol trots over een groen/blauwe wijk. Het groen staat voor de vele bomen en de sfeervolle begroeiing die aangelegd worden. Het blauw staat voor het water dat door de wijk stroomt. ,,In de winter stap je vanuit de tuin het ijs op en binnen een paar minuten sta je op de Zwette, ofwel de Elfstedenroute.’ Een brug verbindt Mooi Harinxmaland straks met het centrum van Sneek.

Op de plek waar ooit de Harinxma State stond; waar de welgestelde Friese familie Harinxma eeuwenlang genoot van het waterrijke landschap en het karakteristieke uitzicht, vormen deze vergezichten uit het verleden het toekomstige uitzicht van Charissa, Dennis en hun wijkgenoten.

 

Lees meer

Eerste heipaal Mooi Loevestein de grond in!

Op 14 september was het zover, de eerste heipaal van fase 1 is de grond in gegaan! Lees hier een artikel over het feestelijk moment n.a.v. de start bouw van Mooi Loevestein. 

Lees meer

Burgemeester opent belastingkantoor

Lees meer

Unieke transformatie van belastingkantoor

Lees meer

Belkanto: leuker kunnen we het wél maken

Lees hier onderstaand artikel over Belkanto uit het ondernemersbelang.

 

Lees meer

De koop- realisatieovereenkomst voor Mooi Harinxmaland is getekend!

Donderdag 24 september hebben wethouder Maarten Offinga, namens Gemeente Súdwest-Fryslân, en de heer E.M. Zwanenburg van Zwanenburg Projecten de koop- en realisatieovereenkomst voor 5 bouwterreinen in het plangebied Harinxmaland in Sneek ondertekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van het plangebied Harinxmaland. “We kunnen spreken van een “trendbreuk” aldus wethouder Offinga, de woningbouw herleeft in Súdwest-Fryslân, het vertrouwen is terug”.

Overeenkomst

In de overeenkomst staan afspraken over de verkoop van gemeentegrond aan Zwanenburg Projecten, over het bouwen van woningen en over de verdere ontwikkeling van het gebied.

Woningen
Zwanenburg gaat op de grond maximaal 66 woningen bouwen. Voornamelijk rijtjes en 2 onder 1 kap. Mogelijk een enkele vrijstaande. Het plan moet uiterlijk 3 jaar na vaststelling van het bestemmingsplan zijn opgeleverd. De verwachting is dat de werkzaamheden volgend voorjaar van start kunnen gaan.

Lees hier het hele artikel uit de Leeuwarder Courant van 25 september.

 

 

Lees meer

Ondertekening koop- realisatieovereenkomst Sneek

Lees meer

De werkzaamheden binnen Belkanto zijn gestart

 

Zie hier voor een uitzending over Belkanto op GPTV: https://www.youtube.com/watch?v=CZZz4vJN8xQ&app=desktop

Lees meer

De nieuwe Lidl in Veendam is geopend!

19 augustus heeft Oscar Lap, de filiaalhouder van de nieuwe Lidl aan de J.G. Pinksterstraat, de eerste klanten verwelkomt. Vanaf 8.30 stonden er ruim 300 mensen klaar met de winkelwagens in de startblokken. Lees hier het hele artikel: http://www.parkstadveendam.nl/node/17869.

Lees meer

Aanleg parkeerplaats J.G. Pinksterstraat officieel van start!

Op vrijdag 19 juni 2015 gaven gedeputeerde Eelco Eikenaar, wethouder Henk Jan Schmaal en ontwikkelaar Erik Zwanenburg het officiële startsein voor de aanleg van de parkeerplaats aan de J.G. Pinksterstraat.

Lees meer

Koop- realisatie overeenkomst Mooi Loevestein getekend

17 juni hebben wethouder Piet van Dijk van de gemeente Opsterland en Erik Zwanenburg een koop- realisatieovereenkomst voor Loevestein 4 getekend. 

Lees meer

Woningen Mooi Skoatterwâld verkocht

Heerenveen- Binnen drie maanden zijn alle 32 woningen van project Mooi Skoatterwâld in Heerenveen verkocht

Lees meer

24 maart 2015 is het bouwbord geplaatst. Project Mooi Skoatterwâld gaat van start!

 

Lees meer

Mooie plannen voor het centrum van Veendam

Maandag 23 maart heeft Zwanenburg Projecten samen met Adema architecten de gemeenteraad bijgepraat over de plannen in Veendam. Lees hier het krantenartikel welke 24 maart 2015 hierover gepubliceerd is. 

Lees meer

Omgevingsvergunning Mooi Skoatterwâld onherroepelijk!

Goed nieuws! De omgevingsvergunning voor de 32 woningen van het nieuwbouwproject is onherroepelijk. Er zal aankomende week gestart worden met de eerste werkzaamheden op de bouwplaats en in week 15 gaat de eerste heipaal de grond in. 

Lees meer

Gemeente Heerenveen en de Rabobank enthousiast over Mooi Skoatterwâld

Hier leest u een interview met de Rabobank en de Gemeente Heerenveen over het project Mooi Skoatterwâld. 

Lees meer

Geslaagde verkoopdag fase 2 Mooi Skoatterwâld

Afgelopen zaterdag 14 februari heeft de verkoopdag voor fase 2 plaats gevonden. 

Doordat het op Valentijnsdag was, was dit het thema van de verkoopdag: 'Word verliefd op Mooi Skoatterwâld'.  

Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen alweer binnen gestroomd! Heeft u ook belangstelling? Tot aanstaande vrijdag 20 februari tot 12.00 is er de mogelijkheid om u alsnog in te schrijven. Bij grote belangstelling zal er een loting plaats vinden. 

Lees meer

Grote toeloop verwacht op 16 woningen Mooi Skoatterwâld

HEERENVEEN – De verkoop van zestien eengezinswoningen van Mooi Skoatterwâld Fase II gaat zaterdag 14 februari van start. Nadat de huizen van fase I binnen drie maanden waren verkocht, verwacht Projectontwikkelaar Zwanenburg ook ditmaal grote belangstelling van potentiële kopers. Lees het hele artikel op: http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/51975/grote-toeloop-verwacht-op-16-woningen-mooi-skoatterwald/#sthash.MUchWpqG.dpuf

Lees meer

Word verliefd op Mooi Skoatterwâld!

Fase I is 100% uitverkocht! Wegens groot succes van de eerste fase van Mooi Skoatterwâld, wordt een tweede fase opgestart. De eerste fase is binnen een aantal weken verkocht, waardoor naar verwachting in maart 2015 al gestart kan worden gestart met de bouw. 

De tweede fase betreft nogmaals 16 woningen in dezelfde opzet als de eerste fase. Op 14 februari 2015 vindt de verkoopdag plaats van 10.00-12.00. Iedereen is hierbij van harte welkom! 

Via deze link kunt u zich alvast inschrijven voor één van de woningen. 

 

Lees meer

Feestelijke opening Poeisz Veendam

De nieuwe Poeisz winkel is geopend! Honderden mensen stonden dinsdag 9 december te wachten tot de Poiesz aan de J.G. Pinksterstraat open ging.

 

 

Lees hier het volledige krantenartikel.

Lees meer

Facelift centrum Veendam gaat van start!


Onderstaand artikel verscheen in het dagblad van het Noorden van 6 november 2014:

Persberichten_Veendam_2.pdf

Lees meer

Volop animo voor project Mooi Skoatterwâld

 

Afgelopen zaterdag 8 november heeft de verkoopdag van het project Mooi Skoatterwâld plaats gevonden. Het was een druk bezochte en geslaagde dag. Notarissen, financierders, makelaars en het bouwbedrijf waren aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden van geïnteresseerden.

Het is nog mogelijk om in te schrijven (bij makelaardij Friesland of makelaardij Hoekstra te Heerenveen). De deadline is a.s. woensdag 12 november om 12.00.

Kijk op de website voor meer informatie: www.mooiskoatterwald.nl

Lees meer

Bouw supermarkten De Zuidlanden te Leeuwarden start in 2015

Zie het artikel "Bouw supermarkten start in 2015" door Stichting Wijkpanel De Zuidlanden van 17 juli 2014.

Lees meer

Bestemmingsplanwijziging zorgcentrum Patria te Bussum

De gemeenteraad van Bussum heeft woensdagavond 18 juni jl. de bestemmingsplanwijziging voor zorgcentrum Patria aan de Ceintuurbaan goedgekeurd.

Lees meer

Opening SPAR supermarkt te Dokkum

De nieuwe vestiging van SPAR Boonstra aan de Liudgerleane in Dokkum is maandagavond 16 juni jl. feestelijk geopend. Onder grote belangstelling kregen eigenaar Lammert Boonstra en zijn vrouw Marjan symbolisch de sleutel van hun SPAR 3.0 overhandigd. Lees hier het persbericht.

Lees meer

Noorderbrug naar één grote locatie

Zorginstelling Nooderbrug sluit haar zeven kleinschalige vestigingen in de stad Groningen. Ze verhuizen in december naar een modern wooncentrum aan de Laan Corpus den Hoorn.

Lees meer

Voormalige Belastingkantoor Heerenveen

Voor het leegstaande pand van de Belastingdienst aan het Stationsplein in Heerenveen zijn plannen voor 59 huurappartementen.

Lees meer

Kantoorpand Groningen wordt woonzorgcomplex

Aan de Laan Corpus den Hoorn is Van Wijnen Groningen begonnen met de bouw van 80 (zorg)appartementen voor Noorderbrug. PAAS Vastgoed, Zwanenburg Projecten en Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V.

Lees meer

Scania op Smidspol open

Onlangs opende Scania Nijkerk de poorten van de gloednieuwe werkplaats.

Lees meer

Gloednieuwe werkplaats op bedrijventerrein De Smidspol

Onlangs opende Scania in Nijkerk de poorten van een gloednieuwe werkplaats aan de Handelsstraat 29 te Nijkerk. Op het nieuwe bedrijventerrein De Smidspop aan de A28, realiseerde Scania een uiterst moderne werkplaats waar transporteurs voor alle soorten service terecht kunnen.

Lees meer

McDonalds opent zijn deuren in Nijkerk

Nijkerk is binnenkort een restaurant rijker. In het bijzijn van wethouder Geert Horst is maandag 17 juni de start van de bouw van een nieuwe McDonald’s restaurant in Nijkerk gevierd.

Lees meer

Overeenkomst grondaankoop voor ontwikkeling winkelcentrum Leeuwarden

Op 5 juni 2013 hebben Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V. en de gemeente Leeuwarden een koopovereenkomst gesloten voor de aankoop van grond in uitbreidingswijk De Zuidlanden.

Lees meer

Bouw McDonald’s Nijkerk begonnen

Op bedrijvenpark Nijkerkerpoort langs de A28 is maandag 6 mei de eerste paal van de nieuwe McDonald’s vestiging de grond in gegaan. Op hetzelfde moment is gestart met het bouwrijp maken en de aanleg van de infrastructuur van de eerste fase van dit gloednieuwe bedrijvenpark.

Lees meer

Dokkum, Spar Boonstra gaat verhuizen

Spar Boonstra, de buurtsuper die nu Op de Keppels is gevestigd, gaat verhuizen naar de Liudgerleane/Woudweg.

Lees meer

Regionaal bedrijvenpark A28 Nijkerk

Donderdag 29 november is de partiële bestemmingsplanherziening betreffende het bedrijvenpark langs de A28 bij Nijkerk, tot dan bekend onder de naam De Smidspol, door de gemeenteraad vastgesteld. Het bedrijvenpark krijgt als naam Nijkerkerpoort – Regionaal bedrijvenpark A28 Nijkerk.
Lees meer

Nieuw adres Bestuursbureau CSG / SCOG

De VCOG, SCOG, Educonnect en het samenwerkingsverband PO 207 zitten nu samen in één gebouw.

Lees meer

Waterpark Terkaple volop in ontwikkeling

De ontwikkeling van Waterpark Terkaple is in volle gang. De eerste drie vakantiewoningen zijn inmiddels opgeleverd. Ook de horecavoorziening is opgeknapt en heeft vorige week onder de naam ’De Heeren van Terkaple’ de deuren geopend.

Lees meer

Nieuwbouw voor de Cofely-vestiging in Farmsum

Om de dienstverlening van de Cofely-vestiging in Farmsum te kunnen vergroten en verbreden, heeft Cofely Nederland NV besloten om nieuwbouw te plegen op de huidige locatie. Door deze stap kan Cofely adequaat inspelen op het toenemende werkaanbod en de toekomstige ontwikkelingen in Delfzijl en het Eemsdelta-gebied. 

Lees meer